Зошто плинската пружина не работи?

Пружина за гас, исто така познат како гасна потпора или гасен подигнување, е тип на механичка компонента која користи компримиран гас содржан во цилиндарот за да изврши сила и да обезбеди контролирано движење. Се состои од клипна шипка, цилиндар и систем за заптивање. Кога гасот е компримиран, тој создава притисок кој делува на клипот, дозволувајќи ѝ на пружината за гас да поддржува оптоварување, да обезбеди придушување и да помогне при подигање или спуштање на предмети.

Еве неколку можни причини поради кои пружината за гас повеќе не се продолжува:
1. Истекување на гас: Истекувањето на гас во пружината за гас може да биде една од главните причини што повеќе не се протега. Истекувањето на гас може да биде предизвикано од оштетување на заптивките, стареење на материјалот или производствени дефекти. Штом ќе истече гасот, притисокот на пружината за гас ќе се намали, поради што таа нема да може да обезбеди доволна поддршка.
2. Истекување на масло: Некои пружини содржат и масло за подмачкување внатре, кое се користи за намалување на триењето и одржување на нормална работа на внатрешните компоненти. Ако истече маслото за подмачкување, може да предизвика слабо функционирање на плинската пружина или дури и целосно откажување.
3. Абење на внатрешните компоненти: Со текот на времето, внатрешните компоненти на пружината за гас може да се истрошат поради триење, како што се клипови, заптивки итн. повеќе да не може нормално да се истегнува.
4. Преоптоварување: Ако наплинска пружинае подложен на тежина или сила што ја надминува неговата дизајнирана носивост, може да предизвика оштетување или откажување на пружината за гас. Оваа ситуација обично се јавува во случаи на неправилна инсталација или употреба.
5. Фактори на животната средина: Работната средина на плинските пружини може да има влијание врз нивната изведба. На пример, екстремните температури, влажните средини или корозивни материи може да го забрзаат стареењето и оштетувањето на пружините за гас.
За да се продолжи работниот век на плинската пружина и да се намали можноста таа повеќе да не се продолжува, се препорачува редовно да се проверува состојбата на плинската пружина, да се избегнува преоптоварување и да се следат препораките и упатствата на производителот за време на инсталацијата и употребата. Ако има проблем со плинската пружина, таа треба да се замени или поправи навремено за да се обезбеди безбедност и нормално функционирање на опремата.

ГуангжуВрзувањеSpring Technology Co., Ltd основана во 2002 година, фокусирајќи се на производство на плински пружини повеќе од 20 години, со тест за издржливост од 20 W, тест за прскање сол, CE, ROHS, IATF 16949. Производите за врзување вклучуваат пружини за компресија, амортизери, пружини за заклучување на гас , Пружина за бесплатен гас и тензионен гас. Може да се направи нерѓосувачки челик 3 0 4 и 3 1 6. Нашата пружина користи врвен беспрекорен челик и Германско хидраулично масло против абење, тестирање со прскање со сол до 9 6 часа, - 4 0℃~80 ℃ Работна температура, SGS потврди 1 5 0,0 0 0 циклуси користат животен век Тест на издржливост.
Телефон:008613929542670
Email: tyi@tygasspring.com
Веб-страница: https://www.tygasspring.com/


Време на објавување: 16.08.2024